•  Betala enkelt med Swish
  •  Snabba leveranser 1-4 vardagar
  •  365 dagars öppet köp
  •  Välj uthämtningsställer med PostNord eller Schenker

Simplatta

Simplatta platta i olika storlekar

Simplatta är ett utmärkt redskap som används vid simträning för både barn och vuxna. Simplatta har oftast formen av en bräda som man håller i framför huvudet med sträckta armar. Man använder främst simplattan för att träna bentag och benspark i olika simsätt.

Soak har tre stycken storlekar på simplatta. Vi har en simplatta som är speciellt för barn men den fungerar även för vuxna om man vill ha en simplatta som är liten.

Simplatta i olika färger

Hos oss på Soak hittar du simplattor i olika färger och former. Det som kännetecknar en bra simplatta är hur bra flytförmåga simplattan har. Våra simplattor har mycket bra flytegenskaper. Handla din simplatta till barn eller vuxna hos oss på Svenska varumärket Soak

Hur använder man en simplatta

En simplatta använder vanligast genom att hålla händerna framtill på simplattan och underarmana vilande på simplattan. Är man spänd i armarna finns det stor risk att simplattan sjunker. Ett bra tips är att låta underarmarna vara vilande på simplattan och låta benen arbeta.
När man använder simplatta kan man träna bröstbentag, fjärilskick och crawlben. När man tränar ryggben brukar inte använda någon simplatta.
Ju vanare man är på att simma då är det lättare att använda en simplatta med mindre flyförmåga. Många billiga simplattor har en sämre flytförmåga och skrovlig(oskön) yta som inte är behalig. Våra simpattor är mycket bra. Bäst i test.

Simplatta till barn

När man ska välja simplatta till barn kan det vara praktiskt med en mindre simplatta som barnen kan hålla i längst fram. Men ofta när man tränare bentag med barn håller barnen på sim plattan länst ner och har ansiktet i vattnet för att lättare skall kunna focusera på bentaget. Då spelar det inte sån stor roll om barn har en liten respektive stor simplatta.

Simplatta till vuxen

Hur ska man tänka när man skall köpa simplatta till vuxen? Ju mer vattenvan och trygg i vattnet man är ju mer avlappnad är man i vattnet. Då kan man använda en simplatta med lite flykraft. Är man nybörjare eller skall lära sig crawla och vill ha bra flykraft då skall men köpa en Soak simplatta. Simplattorna har bra flytförmåga eftersom dom är tjocka. Limmade för att bli styva. Det medför att man lättare glider fram i vattnet när man tränar benspark. 

Läs mer

Färg

Varumärke

Färg
Varumärke

 

Läs mer

Produkten har blivit tillagd i varukorgen