•  Betala enkelt med Swish
  •  Snabba leveranser 1-4 vardagar
  •  365 dagars öppet köp
  •  Välj uthämtningsställer med PostNord eller Schenker

Simfenor

Simfenor är en effektiv och rolig utrustning som används vid simträning och undervisning i olika vattenaktiviteter så som t.ex simkola för barn, simsola för vuxna, grundkurser i crawl, simträning för motionssimmare men även för elitsimmare. Simfenor kom till svensk simning på 1980-talet och sedan dess blivit ett måste vid simträning och siminlärning. 

Förbättrad simteknik:

Simfenor är utmärkta simutrustning för att förbättra simmarens teknik och prestation i vattnet. Genom att använda simfenor kan du fokusera på din vattenläge, andning och använda för att förbättra benstyrkan. Fenorna hjälper dig att uppnå en jämn och kraftfull kick, vilket är avgörande för effektiv simning. Simfenor är är särskilt bra för simmare som vill träna på sin undervattenskick i ryggsim men även crawl.

Ökad simhastigheten:

Simfenor kan öka din simhastighet genom att ge dig extra kraft och öka farten i din simning. Simfenorna hjälper till att simma snabbare med mindre ansträngning, vilket är väldigt bra om du vill lära dig crawla som barn eller vuxen. Genom att förbättra din benspark med hjälp av simfenor kan du bli en snabbare och mer effektiv simmare.

Träningsvariation:

Simfenor ger dig möjlighet att variera din simträning och förbättra bensparken på ett helt nytt sätt. Du kan använda simfenor för att utföra olika typer av simteknik övningar, som t.ex simning i magläge med bröstsimskick eller ryggsimskick. Med simfenor kan du även simma längre sträckor med högre fart. Vilket är mycket bra om du vill träna crawlet för en viss hastighet.

Förbättrad kroppsposition i vattnet med simfenor:

Simfenor kan hjälpa dig att bibehålla en bättre kroppsposition i vattnet. Genom att lyfta benen och hålla dem i en mer horisontell position minskar du vattnets motstånd, vilket kan öka din effektivitet och minska vattenmotståndet. Detta kan vara särskilt värdefullt för öppet vatten-simmare och triathleter som letar efter en mer strömlinjeformad position i vattnet. Är du nybörjare på crawl då är ett par simfenor från Soak mycket bra. Med simfenorna får man sträcka ut i vristen och man blir mjukare i fotleden. Detta medför att man har möjlighet att få ett bättre vattenläge som vuxensimmare.

Börja försiktigt:

När du börjar använda simfenor är det viktigt att ta det försiktigt och gradvis öka intensiteten i din träning. Eftersom fenorna ger extra kraft kan överanvändning leda till överansträngning eller skador. Börja med korta pass och öka gradvis tiden du använder dem i vattnet.

Sammanfattningsvis är simfenor en användbar och rolig utrustning för simträning som kan hjälpa simmare att förbättra sin teknik, öka sin hastighet och variera sin simträning. Genom att integrera simfenor i din simträning kan du uppleva fördelarna av ökad benkraft och förbättrad prestation i vattnet. Oavsett om du är en erfaren tävlingssimmare eller en motionssimmare kan simfenor vara ett värdefullt verktyg för att nå dina simmål.

Läs mer

Storlek skor

Färg

Varumärke

Storlek skor
Färg
Varumärke

 

Läs mer

Populära produkter i underkategorierna

Produkten har blivit tillagd i varukorgen