•  Betala enkelt med Swish
  •  Snabba leveranser 1-4 vardagar
  •  365 dagars öppet köp
  •  Välj uthämtningsställer med PostNord eller Schenker

Badmössor

Badmössor till olika aktiviteter

Badmössor, även kallade simmössor, är ett populärt tillbehör för simning och öppet vatten simning. De är tillverkade av olika material silikon, latex eller lycra, och är speciellt designade för att användas i vattenmiljöer. Det finns flera anledningar till varför man bör använda en badmössa när man simmar, badmössor har många fördelar när man ska simma.

Badmössor skyddar håret mot klor och saltvatten


Badmössor i silikon eller latex skyddar håret mot klorvatten och andra kemikalier som finns i simbassänger. Klorvatten kan vara skadligt för håret på lång sikt och orsaka uttorkning och blekning. Med en badmössa minskar du exponeringen av håret för dessa skadliga ämnen och behåller hårets naturliga färg och glans.

Använder man en badmössa i lycra eller tyg så har den inte skyddet mot klor och saltvatten däremot blir man inte varm om huvudet och tar bort håret i ansiktet.

Hygieniska skäl:

I allmänna simbassänger och vattenparker utomlands krävs det ofta att besökare bär badmössor. Detta krav är till för att förhindra att löst hår eller andra partiklar kommer i kontakt med poolvattnet och potentiellt orsakar föroreningar. Genom att bära en badmössa hjälper du till att upprätthålla en hög hygienisk standard i simbassängerna och bidrar till en bättre simupplevelse för alla. Då slipper man få ett långt hår i ansiktet när man simmar i poolen.
 

Är du frusen när du simmar?

Badmössor kan också hjälpa till med värmereglering när du simmar i kallt vatten. Genom att täcka huvudet minskar du värmeförlusten från kroppen, vilket gör det mer bekvämt att simma i kallt vatten under längre perioder. Badmössor gjorda i silikon är bäst om du vill bli varmare. Tycker man det fortfrande det är kallt så kan man använda dubbla silikonbadmössor. 

Mitt barn fryser på simskolan?

Om barnen fyrser under simskolan kan det vara klokt att prova med en silikonbadmössa. Denna gör att barnen blir varmare under simlektionen. Räcker det inte kan man köpa en våtdräkt till barnet. Den bör vara ca 2mm tjock. 

Badmössan trycker förhårt på huvudet, vad ska jag göra?


Om man har provat en silikonbadmössa och tycker att den trycker förmycket på huvudet så kan man använda en badmössa med PU beläggning. Det gör att den inte blir så hård mot huvudet. 

Fördelar med olika badmösse matrial:

Latexbadmössor:

Fördelar: Oftast ett billigare pris och håller värmen bra.
Nackdelar: Går lättare sönder än andra bamössor, trycker mot huvudet.

Silikonbadmössor:

Fördelar: Håller ett lågt pris men dyrare än latex. Håller värmen bra. Finns i flera olika storlekar. Barn, vuxen, och för längre hår. Finns i många olika mönster och färger. 
Nackdelar: Hår sönder om man sätter naglarna i den eller något annat vasst föremål. Trycker mot huvudet. 

Pu beläggd badmössa:

Fördelar: Sitterbekvämt på huvudet, finns i barn och vuxen. Många olika färger och mönster. Håller värmen bra. Håller länge.
Nackdelar: Tar lättare in vatten. Dyrare än silikonbadmössor. 

Badmössor i latex till dam:

Fördelar: Mellanprisläge, finns i mindre och större storlek. Många olika färger. 
Nackdelar: Torkar och livslängden är inte så lång. Svårare att få tät mot huvudet.

Det man skall tänka på är att en badmössa aldrig kommer att vara tät mot huvudet. Om man doppar huvudet i vatten så kommer det alltid att komma in vatten. En badmössa är inte tät.

Läs mer

Färg

Varumärke

Färg
Varumärke

 

Läs mer

Populära produkter i underkategorierna

Produkten har blivit tillagd i varukorgen